Mariëtte PA1ENG, Claudia PA5CT, Dieuwertje PD4JUF en Suzan PD3SZN

Sinds 2012 zijn we met een team onder de call PI4YLC actief vanaf verschillende locaties in Nederland. Zo zijn we ooit begonnen met een contestteam bij PI4TUE in Eindhoven, hebben we een velddag set-up gedaan in Ell, zijn we te gast geweest bij OMs en YLs thuis en waren er activiteiten bij afdelingen van de verenigingen. Deze keer waren we op bezoek bij: Radio Scouting! Volgens hun website: Radio Scouting is een groep enthousiaste scouts die interesse hebben in techniek en communicatie. Onze groep bestaat uit een aantal radio zendamateurs en jeugdleden van verschillende scouting verenigingen.” En dat enthousiasme hebben we gemerkt!

De Dutch Young Ladies Club was al langer uitgenodigd door Bas PD7BDN. Op zijn QTH in Den Haag zouden we, als corona geen roet in het eten had gegooid, in maart 2020 een heuse YL-meet-met-contest houden. Alle voorbereidingen waren destijds gedaan, de affiches gemaakt, de promotie online gezet… maar we moesten het annuleren. Gelukkig bleef de uitnodiging van Bas staan, waar hij ons dan ook af en toe aan herinnerde. Na meer dan drie jaar was het in het weekend van 7 en 8 oktober toch zover. PI4YLC was te gast bij PI4RS!

Met een klein groepje YLs vanuit verschillende windstreken gingen we naar Den Haag om mee te doen aan de Thracian Rose Club DX contest (zie website). Een contest van 36 uur waarbij het de bedoeling is om in CW en SSB zoveel mogelijk QSO’s te maken met vooral TRC members. Het bleek een rustige contest, maar we hadden er niet minder lol om. In zo’n shack kun je wel vooruit! Ook hadden we twee toffe extra YL-operators: Alexandra en Vlinder. We hebben in totaal 262 QSO’s gemaakt in CW en SSB.

Toen op zondagochtend bleek dat er nog weinig te doen was in de TRC DX contest besloten we ook wat te roepen op de 40m band. We hebben onze call in de lucht gebracht en in een korte tijd zo’n 100 QSO’s gemaakt. Ook leuk om op deze manier de Dutch Young Ladies Club weer aandacht te geven.

Tijdens onze radio-activiteiten werden we technisch ondersteund door de OMs van PI4RS. Bedankt Bas PD7BDN, Ronald PB7TT en Jaimy PD1DBL voor jullie steun hierin. Ook de food condx waren erg goed! We hadden zelf natuurlijk wat meegenomen voor bij de koffie maar Esther, de vrouw van Bas, had voor het avondeten gezorgd. We hebben ons heel erg verwend gevoeld!

Bedankt voor de gastvrijheid, de mooie gesprekken, de gezelligheid en vooral het hartelijke ontvangst! We komen graag nog eens terug bij de Radio Scouting in Den Haag!

Proud 2B PI4YLC at PI4RS!

Claudia PA5CT met Vlinder in de shack van PI4RS die special voor ons in YLC-roze was gekleurd

Category: TRC