In 2023 hebben we aan vijf contesten meegedaan waaronder de PACC. Daarnaast waren we met een aantal YLs aanwezig op de HF-dag.

HA-DX 21/22 januari
Het (radio)actieve jaar 2023 hebben we bij Claudia PA5CT thuis afgetrapt met de HA-DX contest. Er lag sneeuw en de straat was glad maar we lieten ons niet tegenhouden om mee te doen aan de contest. Uiteindelijk lukte het om met vier YLs meer QSO’s te maken dan het jaar ervoor.

PACC 11/12 februari
In 2022 deden we voor het eerst mee aan de PACC omdat in andere jaren de YLs vooral actief waren met hun eigen club. In 2023 waren we met vijf YLs actief vanaf het QTH van Claudia PA5CT. We maakten daarbij mooie verbindingen in zowel CW als SSB. Karin PA1KBN schreef hierover op onze website:
“Voor mij de eerste keer met een groep YLs. Vorige keer met twee was het prima, dit vond ik best spannend. Is het net zo leuk als met “onze” groep van regio Den Bosch? Ja, dat het is zeker. Wel anders. (…) Dit is gewoon leuk! Ik weet weer waarom ik m’n licentie gehaald heb.”

ARRL DX SSB 5 maart
PI4YLC was op zondag 5 maart voor de eerste keer present in de ARRL DX SSB contest. De shack van Claudia PA5CT in Esch was beschikbaar, dus hebben we met twee YLs meegedaan aan deze leuke contest. In totaal werden er 105 QSO’s gemaakt. Voor herhaling vatbaar!

TRC bij PI4RS 7/8 oktober
De Dutch Young Ladies Club was al langer uitgenodigd door Bas PD7BDN. In maart 2020 zouden we een YL-meet met contest houden. Gelukkig bleef de uitnodiging staan en hebben we de Radio Scouting in Den Haag kunnen bezoeken. Met een klein groepje YLs hebben we meegedaan aan de Thracian Rose Club DX contest. Een kleine contest, maar met twee extra YL-operators van PI4RS niet minder leuk om mee te doen. We danken PI4RS voor de hartelijke ontvangst, we komen graag eens terug!

LZ DX 18/19 november
Aan deze contest deden we met twee YLs mee vanaf het QTH van Claudia PA5CT. Er werd vooral op de hoge banden gewerkt. Er werden iets meer QSO’s gemaakt vergeleken met het jaar ervoor.

HF dag 16 september
Omdat de Dutch Young Ladies Club onder het Traffic Bureau valt, waren we met een aantal YLs van het contestteam aanwezig in Hoevelaken. Het was erg leuk om daar ook andere dames tegen te komen die actief zijn op de band. Het was een leuke dag om veel bekenden te ontmoeten en ideeën op te doen voor activiteiten op de HF-banden.

Op dit moment maken we weer plannen voor 2024. We hopen er weer een (radio)actief jaar van te maken waarbij YLC zichtbaar aanwezig is en hoorbaar op de band!