Net voor de kerstdagen is het tijd om terug te blikken op het bijna afgelopen jaar. 2020 was een gek jaar voor velen, zo ook voor de Dutch Young Ladies Club. We hadden mooie plannen gemaakt voor 2020. Op 21 en 22 maart zouden we net als ieder jaar meedoen aan de Russian DX contest. Het zou de achtste keer op rij zijn dat we meededen met deze contest die inmiddels een favoriet is geworden. Dit jaar zou daarbij ook een YL-meet zijn, een soort “open huis” waarbij dames konden aansluiten bij het contestteam. Een week eerder ging het land echter op slot en moesten we beslissen deze evenementen niet door te laten gaan.

Naast de organisatie van deze activiteiten is er ook gewerkt aan het vervangen van onze oude QSL-kaart door een nieuw ontwerp. En dat is gelukt! We hopen met de call PI4YLC in de toekomst mooie verbindingen te maken en dan deze kaart als bevestiging te sturen.

Op 24 en 25 mei (en ook op 7 en 8 november) vond de Day of the YLs contest plaats. Deze contest is georganiseerd door een aantal Young Ladies ter herinnering aan Carine F5ISY (SK). Ze willen daarmee de activiteiten van YLs over hele wereld promoten. Een aantal van onze YLs deed mee met eigen call.

Helaas konden we dit jaar niet zichtbaar aanwezig zijn op radioamateur evenementen en gingen onze contestactiviteiten niet door. Er worden alweer plannen gemaakt voor het nieuwe jaar. Het komende jaar is namelijk een bijzonder jaar: dan is het 40 jaar geleden dat de Dutch Young Ladies Club PI4YLC is opgericht.

En als het weer kan… cu in contest in 2021!

One thought on “Proud 2B PI4YLC in 2020

  1. Bedankt voor dit verslag, ben niet zo’n contester en de propagatie Nederland – Zuid Afrika is niet wat je noemt goed, heb ook alleen een dipole voor 40 en 80 meter en een R7 verticaal , niet ideaal. Wens iedereen heel fijne Kerstdagen en een voorspoedig, vooral gezond , 2021
    33 & 73
    Marjoke
    ZS5V

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *