Gisteren vond in Hoevelaken de jaarlijkse HF-dag plaats. Deze dag wordt elk jaar georganiseerd door het Traffic Bureau, commissie van de VERON www.veron.nl. Er was een vol programma met lezingen over DX-pedities en contesten, daarnaast werden de prijzen van de PACC en de PA-beker contest uitgereikt. Een leuke dag dus om veel bekenden te ontmoeten en ideeën op te doen voor activiteiten op de HF-banden.

Omdat de Dutch Young Ladies Club onder het Traffic Bureau valt, waren we met een aantal YLs van het contestteam aanwezig in Hoevelaken. Het was erg leuk om daar ook andere dames tegen te komen die actief zijn op de band.

Anne-Sophie NL13798 is al een tijdje radio-actief bij contestgroep CG 1884, bij fort Buitensluis in Numansdorp. Misschien mag het contestteam van PI4YLC daar ook eens komen kijken of meedoen. Zou leuk zijn!

Anneke PA3DGF is een hele tijd geleden actief geweest bij de Young Ladies Club, ook als bestuur, toen deze nog een aparte commissie was. Wist je dat de Dutch Young Ladies Club al in 1981 is opgericht en de call PI4YLC al vanaf dat jaar bestaat? Anneke vertelde mooie verhalen uit die begintijd en welke contesten er toen gedaan werden. Erg leuk om te horen! Ze is ook geïnteresseerd in wat we nu doen. We hopen haar te ontmoeten op een van onze huidige activiteiten.

Net na de lunch hebben we deze foto gemaakt voor de VERON-vlag. Proud!

Van links naar rechts: Anne-Sophie NL13798, Mariëtte PA1ENG, Anneke PA3DGF, Karin PA1KBN, Claudia PA5CT en Heather PD3GVQ