Het is alweer bijna een jaar geleden dat we met het Dutch YL-award 2018 de maand maart tot ‘onze’ maand uitriepen. We maakten veel verre verbindingen met radioamateurs over de hele wereld. Dit jaar organiseren we vanwege International Women’s Day in maart de Ladies Night bij PI4AA en de Russian DX contest.

Radioamateurs maken met hun radioverbindingen verre vrienden. Soms leveren die contacten bijzondere dingen op. Vandaag lag er een dikke envelop met vreemde tekens en bijzondere postzegels er op in de brievenbus. Daarin zat een Japans tijdschrift voor radioamateurs: de ‘CQ ham radio’ met een 50 MHz bijlage. Ergens halverwege het nummer is een artikel over het YL-award 2018 te vinden. In het Japans natuurlijk.

Yukiko Maki 7K4TKB is freelance schrijver voor ‘CQ ham radio’ en zocht een aantal weken geleden contact met ons over het Dutch YL-award 2018. Of ze een stukje over onze activiteit mocht schrijven? Uiteraard! Hoewel we niet helemaal weten wat ze precies geschreven heeft, zijn we Proud 2B PI4YLC! in een Japans radiomagazine…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *