Komend weekend is de HA-DX contest, de internationale HF-contest georganiseerd door de MRASZ (www.ha-dx.com/HADX/). Deze contest is vergelijkbaar met de PACC omdat er in 24 uur tijd zoveel mogelijk verbindingen gemaakt moeten worden met provincies in Hongarije in zowel CW als SSB. Het is een kleine contest maar vormt vanwege de afstand een mooie oefening en voorbereiding voor de Russian DX contest halverwege maart.

Na een rustige periode voor de Dutch Young Ladies Club zal PI4YLC met een klein groepje operators aan de contest meedoen. Mariëtte PA1ENG, Claudia PA5CT en Dieuwertje PD4JUF trappen daarmee de activiteiten in 2019 af. Extra leuk is dat Dieuwertje PD4JUF nu voor het eerst onder onze call meedoet en er dus een nieuwe Young Lady deel uitmaakt van ons contestteam… Van harte welkom!

We zullen komend weekend actief zijn vanaf het home-QTH van Claudia PA5CT in het Brabantse Esch. Sinds 2013 heeft de Dutch Young Ladies Club maar een keer eerder meegedaan met de HA-DX contest. In 2014 waren we nog te gast bij PI4TUE in Eindhoven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *