womens-dayOp donderdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag, op deze dag staan veel landen in de wereld stil bij wat vrouwen bereikt hebben in de samenleving. YLs in landen om ons heen organiseren daarom contesten en speciale awards. Omdat we op 17 en 18 maart ook meedoen met de Russian DX contest onder de call PI4YLC hebben we besloten om van de maand maart onze maand te maken. Eindelijk kunnen we dus vertellen waar we al een tijdje in stilte aan werken… na meer dan twintig jaar heeft de Dutch Young Ladies Club weer een YL-award!

Van 1 tot en met 31 maart zullen negen (!) YLs van het PI4YLC contestteam hun call activeren. Wanneer er een verbinding is gemaakt met (minimaal) drie van deze YLs is er een speciaal YL-award verdiend. Deze zal te downloaden zijn van onze website. De call PI4YLC zelf kan vanwege de deelname aan de Russian DX contest helaas niet meetellen voor het award.

Deelnemende YLs:

 • Mariëtte PA1ENG
 • Lisa PA2LS
 • Claudia PA5CT
 • Anneke PB8YL
 • Ineke PD2CWM
 • Heather PD3GVQ
 • Suzan PD3SZN
 • Sonja PD4SON
 • Ramona PD9YL

Binnenkort meer over hoe het YL-award er uit zal zien en waar deze te downloaden zal zijn. We hopen op veel mooie verbindingen met radioamateurs over de hele wereld!

6 thoughts on “Maart 2018 wordt onze maand… met een YL-award!

 1. Goed idee! Publiceren jullie een zendschema met band en mode? En vergeten de dames ook vooral FT8 niet!
  Dan kan er serieus op gejaagd worden.

  de PE3ES, Erwin

 2. Na ruim 52 jaar radio stilte mijn eerste award
  Dank hiervoor

  Met groet
  Ko van der Zee
  PD0ZEE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *