kerstbalNet voor de kerstdagen is het tijd om terug te blikken op het bijna afgelopen jaar. 2017 was een mooi jaar voor de Dutch Young Ladies Club. We waren op meerdere manieren hoorbaar en zichtbaar (radio)actief…

Contesten
In het weekend van 18 en 19 maart waren we te gast bij Hans PA1HR in Zieuwent voor de Russian DX contest. We hadden maar liefst zeven YL-operators vanuit alle windstreken. Er werden 418 QSOs gemaakt en minder ervaren operators kregen de kans om contestervaring op te doen in CW en SSB. Het laatste volle weekend van oktober werd besteed aan de CQWW DX SSB contest. Claudia PA5CT en Rens PA3FGA hadden van hun home-QTH in Esch, Noord-Brabant, een conteststation gemaakt. Zes YL-operators maakten in 48 uur 738 QSOs.

Special Event Stations
Mariëtte PA1ENG en Heather PD3GVQ hebben in de periode van 15 juli tot en met 11 augustus PA17YLEC en PD17YLEC geactiveerd. YLEC staat voor Young Ladies European Championship, het Europees kampioenschap damesvoetbal. Samen met Claudia PA5CT en Sonja PD4SON van de Dutch Young Ladies Club werden er 247 QSOs gemaakt met PA17YLEC en 356 QSOs met PD17YLEC. Voor deze speciale calls zal een aparte QSL-kaart uitgegeven worden. Het was extra leuk dat het Nederlands vrouwenelftal ook nog Europees kampioen werd!

Lezing en YL-meet
Onze lezing “Proud 2B PI4YLC” werd door Mariëtte PA1ENG en Claudia PA5CT twee keer gegeven: 3 februari bij VERON afdeling Zuidoost Drenthe in Emmen en 8 mei bij VERON afdeling Friesland-Noord in Goutum. Op 23 oktober hield Mariëtte een flitslezing over de “Battle of the Sexes” bij VERON afdeling Eindhoven. De geheime reden was dat Ineke PD2CWM een smoes nodig had om hierbij aanwezig te zijn omdat haar OM Rob PE1ITR de Gouden Speld van de VERON zou ontvangen. Verder hebben we op de Dag voor de RadioAmateur (4 november) in de stand van het Traffic Bureau een YL-meet gehouden. We zijn trots dat we met maarliefst tien Young Ladies op de foto zijn gegaan en dat we zijn geïnterviewd door OMs van de VRZA.

Er worden alweer plannen gemaakt voor het nieuwe jaar. We gaan onze lezing vernieuwen en willen weer meedoen aan de Russian DX contest. We hopen dat het aantal actieve dames binnen de Dutch Young Ladies Club in het komende jaar nog verder zal groeien.

Dank aan iedereen die ons heeft gesteund om er een mooi radio(actief) jaar van te maken.

Cu in contest in 2018!

happy holidays

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *