Van PD5AX-aangepastIn het weekend van 18 en 19 maart waren de Dutch Young Ladies vanaf een andere QTH actief dan tevoren. Waar we in 2014 nog grapten over een ‘hostile takeover’ van PI4TUE (ESRAC) waren we dit keer zeer gastvrij te gast bij Hans PA1HR in het mooie Zieuwent. Dit keer geen velddag QTH waarbij we zelf (met steun van ons support team) een setup in elkaar zetten maar een bestaande QTH van een ervaren contester.

Hans PA1HR heeft een prachtig QTH met veel ruimte voor antennes. Na de contest gaf hij ons dan ook nog een rondleiding door het veld met fruitbomen waar de deltaloop hangt maar die bijna niet te zien is. Midden in het veld staat een meer dan 20 meter hoge vertical voor 80m en 160m, de radialen ergens onder het gras.

We hadden een record: nog nooit hadden zoveel dames meegedaan aan een contest van PI4YLC. We hadden maarliefst zeven (!) operators: Mariëtte PA1ENG, Ineke PD2CWM, Monique PD3MKT, Heather PD3GVQ, Suzan PD3SZN, Sonja PD4SON en Claudia PD5AX. Alle windstreken waren vertegenwoordigd: van Groningen tot Brabant, van Noord-Holland tot net over de grens in Duitsland ter hoogte van Overijssel.

Er werden 418 QSOs gemaakt in CW en SSB. We hadden besloten ons niet te fanatiek te storten op deze contest. Niet iedereen is even ervaren en het is extra leuk als nieuwe operators ook de kans krijgen om contestervaring op te doen. Het doel was dan ook om veel te leren en de focus dus niet op QSO aantallen te leggen.

Wij bedanken Hans PA1HR voor deze kans op om een unieke manier mee te doen met de RDXC! Dikke duim van alle operators!

Van PA1HR-aangepast

One thought on “Terugblik op RDXC contest 2017 – te gast bij PA1HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *