certificateHet is alweer de vijfde keer op rij dat PI4YLC deelneemt aan de Russian DX contest. Sinds de Dutch Young Ladies Club in 2012 het contesten met een YL-team heeft opgepakt is deze contest onze favoriete contest gebleken. Als de condities goed zijn is er drukte van over de hele wereld waarbij we in 24 uur zoveel mogelijk Russische provincies (oblasten) moeten zien te werken. Meer info over de contest: www.rdxc.org

In 2013 en 2014 waren we te gast in de shack van PI4TUE (ESRAC). De laatste twee jaren hebben we een velddag setup neergezet in Ell (Limburg) bij vrienden van een van de YLs. Dit jaar wilden we vanwege reisafstand van onze operators meer in het midden van het land gaan contesten. En dat is gelukt! We hebben Hans PA1HR bereid gevonden om onze gastheer te zijn. De QTH van PI4YLC in de Russian DX contest 2017 is dan ook Zieuwent (Lichtenvoorde) in de Achterhoek.

We zullen dankbaar gebruik maken van de bestaande setup en de contest ervaring die Hans door de jaren heeft opgebouwd. Dit past precies bij de doelen van de Dutch Young Ladies: leren van (radio)techniek, contestvaardigheden verbeteren en fun!

Cu in RDXC 2017!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *