De kop is er af! Na een paar rustige jaren (door de Corona pandemie) hebben we er weer zin in! Het (radio)actieve jaar 2023 is afgetrapt met onze deelname aan de HA-DX contest. Een 24-uurs wedstrijd waarbij je zoveel mogelijk verbindingen moet maken met provincies in Hongarije in zowel CW als SSB. Verder werkt iedereen met iedereen, dus een leuke contest om veel QSOs in te maken.

Op het QTH van Claudia PA5CT in Esch lag sneeuw en de straat was glad. Toch lieten de Dutch Young Ladies zich niet tegenhouden om naar Esch af te reizen om mee te doen met de contest. Uiteindelijk werd de call PI4YLC in de lucht gebracht door Mariëtte PA1ENG, Lisa PA2LS, Claudia PA5CT en Sonja PD4SON. De gebruikte antennes: een FB-23 voor 10, 15 en 20m, een dipool voor 40m en een inverted-L van 10 meter hoog voor 80m. Op 160m werden geen verbindingen gemaakt. Ook deze keer werd een set-up van Elekraft K3 gebruikt. We hadden wat ruzie met het band pass filter OM6BPF (van OM power, what’s in a name?) die de band niet wilde volgen… teveel YL power waarschijnlijk 😉

Vorig jaar hebben we met 151 QSOs in de HA-DX contest een mooi resultaat behaald en dat wilden we dit jaar verbeteren. Uiteindelijk lukte het om 256 QSOs te maken, dus maar liefst 100 meer (!) dan vorig jaar. Daarnaast was het leuk om weer bekende calls van YLs en OMs te horen in de contest. We had fun!

Er zijn alweer plannen gemaakt voor een volgende contestdeelname: tijdens de PACC op 11 en 12 februari zal de Dutch Young Ladies Club weer actief zijn met de call PI4YLC. We hopen dan zoveel mogelijk stations te werken. Proud 2B PI4YLC!

Cu in contest!