Komend weekend is het zo ver. Het is dan het derde weekend van oktober en dat betekent dat de Jamboree On The Air (JOTA) en de Jamboree On The Internet (JOTI) gehouden wordt: het evenement waarbij radioamateurs scouts over de hele wereld helpen met onderling verbindingen leggen via amateurradio en internet. Het thema dit jaar is: ‘INTO the wild’ omdat de Welpen 100 jaar bestaan. Algemene informatie over de JOTA/JOTI is te vinden via: jota-joti.scouting.nl/

Er zullen ook Dutch Young Ladies gaan meedoen met de JOTA, ze zullen de scoutinggroep waar ze zitten ondersteunen als het gaat om radiotechniek en communicatie. Maar er is meer…: Zo zal Emmie PA1EM deze keer met haar eigen call deelnemen in Wassenaar en gaan Barbara PB2Z en Esther PD4EVS langs verschillende groepen. Suzan PD3SZN zit op het World Scout Bureau Global Support Centre LX9S in Luxemburg. Trots!

Deelnemende Dutch YLs:

  • Emmie PA1EM: PA1EM/J, van Wassenaer van Obdam, Wassenaar, JO22ED
  • Mariëtte PA1ENG: PA6JMC/J, scouting John McCormick, Zoetermeer, JO22GB
  • Karin PA1KBN: PA3FFL/J, scouting Uotha, Uden, JO21TP
  • Barbara PB2Z: met PI4DLZ on tour met de DLZA langs verschillende groepen
  • Suzan PD3SZN: LX9S, World Scout Bureau Global Support Centre, JN39BO
  • Esther PD4EVS: PA3DFR/J, mobiele equipe van rayon C
  • Lynette PD4LYN: PA6JVH/J, Jan van Hoof-groep, Gouda, JO22IA
  • Saskia PD4SAS: PA3RGH/J, Abel Tasmangroep, Julianadorp, JO22IV
  • Sonja PD4SON: PB0MV/J, scouting Uitgeest Don Bosco, Uitgeest, JO22IM

We wensen iedereen die dit weekend meedoet met de JOTA-JOTI veel plezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *