IMG_1553Het laatste volle weekend van oktober is de CQWW DX SSB contest, zie: www.cqww.com. Stations over de hele wereld proberen in 48 uur tijd zoveel mogelijk verbindingen te maken in SSB. PI4YLC doet dit weekend mee met zes YL-operators:

  • Mariëtte PA1ENG
  • Lisa PA2LS
  • Claudia PA5CT
  • Suzan PD3SZN
  • Heather PD3GVQ
  • Sonja PD4SON

Extra bijzonder aan deze contest is dat Claudia PA5CT (foto) jarig wordt in het allerlaatste uurtje van de contest. We maken er een contestfeestje van.

antennesCTenFGAOm veel verbindingen te kunnen maken hebben Claudia PA5CT en Rens PA3FGA van hun home-QTH in Esch, Noord-Brabant, een conteststation gemaakt. We doen mee in de MOST-categorie en maken gebruik van een dubbele Elecraft K3 setup met P3, KPA500 en KAT500 (een voor TX, de andere voor RX). De volgende antennes staan om het huis:

  • FB23 voor 10, 15 en 20m
  • inverted V voor 40m
  • inverted L voor 80m
  • NVIS voor RX

We wensen iedereen die ook meedoet aan de CQWW DX SSB contest veel plezier dit weekend.

Cu in CQWW DX SSB 2017!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *