IMG_2847PI4YLC heeft weer meegedaan aan de Russian DX contest (RDXC). Deze keer met met de YL-operators: Lisa PA2LS, Chantal PA5YL, Ineke PD2CWM en Claudia PD5AX. Net als vorig jaar werd er gebruik gemaakt van een velddag set-up in het Limburgse Ell.

De dubbele set-up voor deze contest was ontworpen door Rens PA3FGA. Twee radiostations: een running station en een inband-multiplier station. De ene operator gaat dan actief op zoek naar de multipliers, terwijl de andere alle overige ‘voorbijgangers’ werkt.

Zaterdagmorgen is het antennepark voltooid met de o.a. de FB-23 (10, 15 en 20m) op 20 meter hoogte. Hiervoor had Rob PE1ITR zijn mobiele mast voor ons meegebracht waarin ook de 80m deltaloop kon worden bevestigd. De ontvangst van de antennes bleek prima, maar het zenden wilde niet lukken. We hadden last van audio problemen, waaronder dat de voicekeyer van de K3 niet werkte. In eerste instantie werd teruggegaan van twee naar één transceiver. Toen de eindtrap geen vermogen meer maakte is ‘barefoot’ verder gegaan: met 100 Watt vermogen uit de K3. Gelukkig had Lisa nog een extra K3 meegebracht: deze had de juiste instellingen voor een single transmitter station, maar dit lostte de problemen met SSB niet op. Er werd besloten om alleen nog maar in CW verbindingen te maken. Het totaal aantal contest verbindingen was 255 waarvan uiteindelijk 65% CW.

Ondanks alle technische problemen vonden de YLs het een zeer geslaagd weekend. Deze opzet bleek te ingewikkeld en gaf lessen voor de volgende Russian DX contest met velddag set-up.

We kijken alvast uit naar de Russian DX contest van 2017!

20160320_094002

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *