Met het einde van 2015 in zicht en de mooie activiteiten van PI4YLC in gedachten is besloten om op de valreep mee te doen met de ARRL 10m contest. Vanuit Esch werd in het weekend van 12 en 13 december door twee YLs in de multi-single klasse gecontest. Dit was ook gelijk een goede gelegenheid om de nieuwe setup in de shack te testen (met dank aan Rens PA3FGA).

Tijdens de contest werd gebruik gemaakt van een Elecraft K3 tranceiver, automatische antennetuner (KAT500) en eindtrap (KPA500). De Fritzel yagi-antenne van het type FB-23 was op ongeveer 12 meter hoogte.

Claudia PD5AX beet het spits af op zaterdagmorgen en werd na het middaguur vergezeld door Lisa PA2LS. Op zondag heeft Claudia de contest voortgezet. Er werden leuke verbindingen gemaakt, de meeste in SSB en een aantal in CW. Helaas bleven hierbij pile-ups uit, lukte het niet om een verbinding met Japan te maken en bleven de contacten met Amerika beperkt tot de oostkust. Er werd echter wel mooie DX gewerkt: zoals bijv. VK6, CE6 en TO9. Beide dagen was PI4YLC actief van ‘s ochtends 10:00 uur tot even na 17:00 uur lokale tijd. Na 145 QSO’s stond alles wat er uit te halen was in het log.

Met de deelname aan de achtste contest in 2015 heeft PI4YLC het contestjaar 2015 afgesloten.

Cu in contest in 2016!

Plaatje_ARRL10M_PI4YLC

One thought on “Contestjaar afgesloten met ARRL 10m

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *