rozeILLWHet is nu alweer een week geleden dat we met de dames van PI4YLC in de vuurtoren van Noordwijk zaten. Een uniek evenement waarbij we als YL-only team de vuurtoren konden ‘bemannen’, leuke verbindingen hebben kunnen maken en aandacht hebben kunnen vragen voor ‘oude’ communicatie.

Het is alweer een week geleden dat we halverwege de vuurtoren, druk in QSO op zowel HF als VHF, de zon in de zee zagen zakken. De lucht kleurde roze, PI4YLC-roze. Ook in de shack was het roze: de zwart-roze polo’s staken met hun felle kleur flink af tegen de eenvoudige kleuren van de witte vuurtoren met de blauwe trappen.

groepsfotoILLWEr waren een hoop radioamateurs die contact met ons wilden maken via de verschillende banden en modes, we hebben mooie pile-ups te verwerken gehad. Beide dagen van het vuurtorenweekend waren flink geslaagd. Uiteindelijk hebben we met YLs van YLC en twee gast-operators een mooi evenement neer kunnen zetten (zie foto v.l.n.r.):

  • Chantal PA5YL
  • Claudia PD5AX
  • Esther – QRP van PA3CGJ en PG5AE, gastoperator
  • Anneke PB8YL
  • Monika PG5AE, gastoperator
  • Mariëtte PA1ENG

 

illw_logo_cardsInmiddels zijn we druk met het ontwerpen van de QSL-kaart van PI4YLC/LH, het inspreken voor PI4AA en het schrijven van een artikel voor Electron. Je hoort en leest dus zeker nog over onze deelname aan het ILLW 2015.

Via deze weg willen we de crew van PG6N (VERON Leiden, PI4LDN) , de groep die normaal gebruik maakt van de vuurtoren tijdens het ILLW, hartelijk bedanken voor het ‘lenen’ van de vuurtoren! Ook de OMs die niet bij PG6N horen maar ons altijd steunen mogen we hierbij niet vergeten. Het was in een woord… fantastisch!

73,

Mariëtte PA1ENG

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *