Heather ZS6YE stuurde ons de meest recente ‘YL beam’, een nieuwsbrief met activiteiten van Young Ladies overal ter wereld. Hierin is te lezen dat de Italiaanse YLs een YL-award uitgeven en nog wel in roze… Erica IZ0EIK is de Award Manager voor Radio in Pink, een YL-award vanwege de Giro Rosa 2018 (Women’s Italy tour). Erica heeft ons gevraagd om het evenement, dat de wielrenners door de etappes volgt, te steunen en te promoten. Via deze link is een lijst te vinden van operators en support team van het Radio in Pink Award 2018 (Italiaans): www.unionradio.it/la-radio-in-rosa-2018-seconda-edizione/ Onderstaande informatie komt uit de YL beam #60:

Giro Rosa – Achtergrond van de wielerwedstrijd
De Giro d’Italia is de prestigieuze jaarlijkse wielerwedstrijd waarin wielrenners van over de hele wereld tegen elkaar strijden in meerdere etappes door Italië. The 29e versie van de Giro d’Italia voor vrouwen, ofwel Giro Rosa, wordt van 6 tot en met 15 juli 2018 gehouden. Met tien etappes wordt deze wedstrijd, voor het eerst gehouden in 1988, als de meest prestigieuze gezien voor vrouwelijk wielrenners. Hieronder is het etappeschema van 2018 te vinden, hiermee kunnen radio operators de deelnemende stations volgen:

Etappe Datum       Rit                                                                       Afstand               Type
1        6 July vrij      Verbania naar Verbania (along Lake Maggiore) 15.5 km (9.6 mi)     Tijdrit
2        7 July zat      Ovada naar Ovada                                             120.4 km (74.8 mi) Heuveletappe
3        8 July zon     Corbetta naar Corbetta                                       132 km (82.0 mi)    Vlakke etappe
4        9 July maan  Piacenza naar Piacenza                                     109 km (67.7 mi)    Vlakke etappe
5      10 July dins    Omegna naar Omegna (Lake Orta)                   117.7 km (73.1 mi)   Heuveletappe
6      11 July woe    Sovico naar Gerola Alta                                      114.1 km (70.9 mi)  Bergetappe
7      12 July don    Lanzada naar Lanzada                                       15 km (9.3 mi)         Tijdrit
8      13 July vrij     San Giorgio naar Breganze                                121.6 km (75.6 mi)   Vlakke etappe
9      14 July zat     Tricesimo naar Monte Zoncolan                         104.7 km (65.1 mi)   Bergetappe
10    15 July zon    Cividale del Friuli – Cividale del Friuli (Carnia gebergte) 120.3 km (74.8 mi) Heuveletappe

De Nederlandse Anna Van der Breggen, Olympisch en Europees kampioen 2016, won de editie van 2017, http://www.girorosa.it/

La Radio in Rosa – Radio in Pink 6-15 juli Giro Rosa 2018
Iedere dag tijdens de Italiaanse wielerwedstrijd voor vrouwen zijn de YLs actief. De URI (Union Radioamatori Italiani) heeft het award in het leven geroepen ter ere van de Tour of Italy in Pink. Per etappe wordt een eenvoudig award uitgegeven, na het contact leggen met de deelnemende YL, op de dag zelf en aan het einde tijdens de presentatie van de Tour truien (Maglie del Giro). La Radio in Rosa is een award van de Italiaanse Amateur vereniging en heeft zijn eigen mooie QSL-kaart.

Etappe stations
Er zal een URI station actief zijn tijdens iedere etappe van de wedstrijd. Het station dat contact legt met dit toegewezen etappe-station krijgt een speciale etappe certificaat. Er zijn 10 etappes en na 15 juli zullen de volgende truien uitgedeeld worden:

Roze trui: heeft in alle 10 de etappes deelnemende stations gewerkt
Cyaan-kleurige trui: heeft in 8 etappes deelnemende stations gewerkt
Groene trui: heeft in 6 etappes deelnemende stations gewerkt
Witte trui: heeft in 3 etappes deelnemende stations gewerkt
Blauwe trui: heeft in 1 etappe deelnemende stations gewerkt

Alle deelnemende YL-stations kunnen gedurende de dag actief zijn. We verwachten deelname van veel Italiaanse YLs maar ook buitenlandse deelneemsters van andere verenigingen. Deze deelnemers krijgen een certificaat.

Categorieën: YL, OM, SWL, QRP, CW, DIGITAL
Alle awards zullen gratis en in PDF uitgegeven worden. Logs dienen in Word of Excel formaat aangeleverd worden of in de tekst van de e-mail gezet worden. Op de website www.iq0ru.net, voor Radio in Pink gemaakt, zullen de logs online ingevoerd worden zodat men kan de resultaten kan opzoeken. Om het award aan te vragen kun een e-mail gestuurd worden naar: girorosa2018@unionradio.it

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *