Afgelopen weekend was weer de HAM radio, de grootste beurs in Europa voor radioamateurs. Er waren ook Young Ladies van het contestteam van PI4YLC in Duitsland om de beurs te bezoeken. Sonja PD4SON was voor het eerst naar Friedrichshafen, dit is haar verslag:

“Na de vele verhalen zijn we nu zelf eens die kant op gegaan. Mijn OM Nico PD1AKJ en ik hebben samen met Fred PA3DLX en Hella PD0HWE een appartement geboekt in de buurt. De eerste dag (vrijdag) begonnen we in de snuffelhallen. Wat een hoop overbodige spullen hebben sommige OMs, toch hebben we zelf nog iets gevonden dat we nog niet hadden. Ook in de andere hal was er genoeg te zien en gelegenheid om ideeën op te doen. Eten was er ook in overvloed. De gesprekken met vreemde radioamateurs waren erg leuk, het is toch een grote familie. Op zaterdag was het dubbel zo druk ten op zichte van vrijdag. Ook kwamen onverwachts Ed PA3KOE en Suus PD3BOE naar Friedrichshafen. Het was erg gezellig.
Tussendoor heb ik een fotomoment proberen te regelen met Lisa PA2LS en Suzan PD3SZN van het contestteam van de Dutch Young Ladies Club. Met zoveel mensen op de beurs valt dat niet mee. Met WhatsApp contact is het toch gelukt om bij elkaar te komen. Onderstaande foto is het resultaat.
Ik ben ook nog bij het YL-treff geweest. Het was erg leuk om de verhalen te horen en daarna nog even bij de Duitse YL-stand koffie te drinken en in het gastenboek te schrijven.
We zijn twee dagen naar de beurs geweest en dat vond ik genoeg. We hebben veel mensen leren kennen met dezelfde passie. Het was een heel bijzondere beleving. Ik weet nog niet of ik volgend jaar weer naar de HAM radio ga maar je weet het nooit.”

Op de foto van links naar rechts: Sonja PD4SON, Lisa PA2LS en Suzan PD3SZN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *