Ineke PD2CWM is Proud 2B 50!

20170218_200540Vrijdag 17 februari werd Ineke PD2CWM 50 jaar. Ze gaf zaterdag een feestje om haar verjaardag te vieren bij de scouting waar ze vaak meedoet met o.a. de PACC contest en de JOTA/JOTI. Naast familie en vrienden waren er uiteraard ook radioamateurs waaronder een kleine delegatie van PI4YLC aanwezig.

We hebben Ineke geheel in stijl verrast met de allereerste “PI4YLC”-mok waarbij ons motto voor deze gelegenheid speciaal omgedoopt was tot “Proud 2B 50!”. Wellicht volgt er in de toekomst nog wel meer merchandise om de activiteiten van de Dutch Young Ladies te sponsoren.

De feestavond werd door de dj afgesloten met het nummer “Forever Young” van Alphaville. Voor ons is Ineke uiteraard “Forever Young Lady”, ook al is ze nu “Proud 2B 50!”.

poging2

Vrijdag lezing ‘Proud 2B PI4YLC’ in Emmen

YLCkoptelefoonHet is alweer een tijdje geleden dat we door VERON afdeling Zuidoost-Drenthe gevraagd werden om onze lezing in Emmen te geven. Aanstaande vrijdag 3 februari is het zover: dan vertellen Mariëtte PA1ENG en Claudia PD5AX in het noorden van het land waarom we trots zijn op de huidige Dutch Young Ladies Club.

De lezing gaat onder andere over de YL-commissie die er vroeger was en dat we nu gevormd zijn tot een actief contest-team dat ook aan andere radio-activiteiten deelneemt. Onze doelen: leren over (radio)techniek, beter worden in contesten en natuurlijk FUN!

De avond begint om 20:00 uur en de zaal is open vanaf 19:30 uur. Het adres: clubhuis van boogschietvereniging Sagittarius, Oude Roswinkelerweg 112D, 7814 RT Emmen. De website van de afdeling: a11.veron.nl

Komt u ook?

Proud 2B PI4YLC in 2016…

tree-w550-h550-480x400Nog een paar weken en dan staat 2017 voor de deur… We sluiten dan weer een mooi jaar af voor PI4YLC. We hebben het iets rustiger aangedaan dan de jaren er voor maar hebben zeker niet stilgezeten.

Er werd gecontest met een velddag set-up tijdens de Russian DX in maart van dit jaar en in oktober konden we in de shack van Kees PE1KL meedoen aan de CQWW DX SSB contest. Onze lezing ‘Proud 2B PI4YLC’ hebben we in juni gegeven in Purmerend en op de Dag voor de Radioamateur in november. Ook hebben we de HF-dag bezocht in september en is er een (groot) deel van het team naar de HAMradio in Friedrichshafen geweest in juni. Zo hebben we in binnen- en buitenland meer bekendheid kunnen geven aan hoe het YL-(contest)team nu actief is en zijn we met een aantal nieuwe YL-operators ook nog gegroeid.

Er worden alweer plannen gemaakt voor in het nieuwe jaar. Onze lezing staat gepland op 3 februari in Emmen en er zijn ideeën voor de komende Russian DX contest in maart. We willen er een radio-actief jaar van maken waarin we verder groeien en beter worden in wat we doen. We hebben er zin!

Cu in contest in 2017!

Komt u ook? Lezing PI4YLC op de DvdRA 2016

ylcbbq-kleinAanstaande zaterdag is het zover, dan is het de Dag voor de Radioamateur 2016. Ook dit jaar weer gehouden in Apeldoorn. Met gepaste trots zullen wij onze lezing ‘Proud 2B PI4YLC’ presenteren. In deze lezing laten we zien welke ontwikkeling de Dutch Young Ladies Club heeft meegemaakt vanaf helemaal in het begin tot de situatie nu. Er is door de jaren heen veel veranderd en het huidige (contest)team van vrouwelijke radioamateurs is heel actief. Zien en horen waarom we de slogan ‘Proud 2B PI4YLC’ gebruiken? Kom dan naar onze lezing.

De vorige post over de lezing met het programma vind je hier.

PI4YLC in CQWW DX SSB 2016

cqwwssb16-ax-lsNet als vorig jaar doet de Dutch Young Ladies Club weer mee aan de CQWW DX SSB contest vanaf de shack van Kees PE1KL. Dit weekend is Heather PD3GVQ voor het eerst operator in ons contest-team. PI4YLC doet in deze contest mee met vier YL-operators:

  • Mariëtte PA1ENG
  • Lisa PA2LS
  • Heather PD3GVQ
  • Claudia PD5AX

We hopen op mooie condities en veel contest QSO’s met bekende en minder bekende radioamateurs van over de hele wereld.

Dutch YLs op HF-dag 2016

ylsophfdag2016Gisteren werd de 36e HF-dag van de VERON gehouden in Apeldoorn. Traditioneel gaat deze dag over de HF-banden, DX-pedities en contesten. Er worden lezingen gegeven en ook worden de prijzen van de PACC en de PA-beker contest uitgereikt.

Het organiseren van de HF-dag valt onder het traffic bureau waar PI4YLC ook onderdeel van is. Daarom waren er YLs van de Dutch Ladies Club aanwezig in Apeldoorn: Mariëtte PA1ENG en Claudia PD5AX. Extra leuk was het om Heather PD3GVQ te ontmoeten. Wellicht sluit zij zich in de toekomst aan bij onze (contest)activiteiten.

Lezing PI4YLC op DvdRA

Het programma van de Dag van de Radio Amateur is bekend. Op deze dag is er in Apeldoorn heel wat te doen voor de radioamateur en ook voor andere geïnteresseerden in (radio)techniek. Wij zijn er bij met onze lezing ‘Proud 2B PI4YLC’!

Op de HFdag van september 2014 is de lezing voor het eerst gegeven, daarna volgden de VERON afdelingen in Amstelveen, ’s Hertogenbosch en Purmerend. De lezing in Emmen vindt voorjaar 2017 plaats. Er is sinds de HF-dag veel gebeurd: er zijn meerdere contesten en Ham-radio activiteiten geweest waar we met PI4YLC aan mee hebben gedaan.

Op het programma van de HAMradio in Friedrichshafen (DL) staat elk jaar een YL-treff gepland, dit jaar is er dus ook aandacht voor de YLs op de Dag van de Radio Amateur. Hoewel in het programma staat “Van alle zendamateurs mogen de YL-zendamateurs deze lezing zeker niet missen” is de lezing niet als YL-treff bedoeld: we willen met ‘trots’ aan zowel YLs als OMs laten zien hoe actief de Dutch Young Ladies Club tegenwoordig is.

Programma

Proud 2B PI4YLC at HAM radio 2016!

D4C-kleinHAM radio 2016 is al voorbij en we blikken terug op een fantastisch weekend vol met ontmoetingen met oude en nieuwe contacten. Er waren zeer goede foodcondx met taart, zelfgemaakte cappuccino, ijs en lekker uit eten. Dit in combinatie met het warme weer en de Bodensee maakte van het lange weekend een kleine vakantie.

Naast verschillende YLs (zie de vorige post: ‘Dutch Young Ladies ontmoeten YLs op HAM radio 2016’) hebben we internationale contestgroepen ontmoet, zoals D4C op de beurs en IR4M tijdens het Bavarian Contest Dinner. Misschien komen hier in de toekomst nog contest ‘DX-pedities’ naar conteststations in het buitenland uit voort.

Vanuit Nederland waren er naast PI4YLC teamleden van meerdere contestteams: PA6Y uit IJmuiden (zie: www.pi4rck.net) en natuurlijk PI4TUE (sk) uit Eindhoven waar een aantal YLs van de Dutch Young Ladies club mee samengereisd waren.

PA5YL-klein

Chantal PA5YL kwam, na jaren niet op de HAM radio geweest te zijn, ‘zichzelf tegen’. In de stand van de radioscouts hing een poster waar ze zelf op stond.

We hebben naast de diverse nuttige contacten en ideeën voor (contest)activiteiten erg genoten (fun!) en danken iedereen die daar een steentje aan heeft bijgedragen.

Het is ons gelukt om met alle aanwezige YLs van PI4YLC en ons teamlid van de toekomst een foto te maken bij de QSL wall van HAM radio 2016. Van links naar rechts: Claudia PD5AX, Chantal PA5YL, Lisa PA2LS, Mariëtte PA1ENG, Ineke PD2CWM en Suzan PD3SZN.

PI4YLC-klein

Dutch Young Ladies ontmoeten YLs op HAM radio 2016

IMG_2439-kleinVandaag was de eerste dag van de HAM radio, de grootste beurs in Europa voor radioamateurs. Een aantal dames van de Dutch Young Ladies Club zijn op dit moment in Duitsland om in Friedrichshafen de beurs te bezoeken. Het zijn vijf dames van het contestteam van PI4YLC: Mariëtte PA1ENG, Lisa PA2LS, Chantal PA5YL, Ineke PD2CWM en Claudia PD5AX. Een mooie kans om de international banden te versterken en bekenden uit heel Europa weer te ontmoeten.

Zo hebben we meerdere dames van de DARC YL club gesproken (onder het genot van een YL-muffin) en een aantal fanatieke conteststers zoals Irina DL8DYL en Sandy DL1QQ (WRTC 2018). Ook werd de Franse YL-stand bezocht met daar Christine F4GDI en hebben we met Andreja S56B en Klára HA5BA bijgepraat.

Morgen zal er een YL-treff plaatsvinden die georganiseerd is door door de DARC YL-club. We zullen dan zeker nog meer YLs uit heel Europa kunnen treffen.

IMG_2424-klein

 

 

Artikel in Electron: PI4YLC in RDXC 2016

Gisteren viel Electron op de mat met daarin een artikel van Claudia PD5AX over de Russian DX 2016. Het is een klein verslag van de deelname aan de contest door Lisa PA2LS, Chantal PA5YL, Ineke PD2CWM en Claudia PD5AX in maart. Helaas liep niet alles zoals gewenst tijdens de contest maar dit geeft lessen voor de toekomst. Toch leuk dat de redactie van VERON Electron heeft gekozen voor een bijpassend roze tekst. Zie hier een scan van het artikel:

PI4YLCinElectron062016